Kunstmoment Gouda 2005

16 en 17 april
In Gouda zijn er momenten om bij stil te staan, Kunstmoment is er één van. Stichting Kunstmoment organiseert voor de 9e keer deze succesvolle atelierroute in de Goudse binnenstad. Op 16 en 17 april is het zover. Bijna 100 kunstenaars laten op 40 verschillende locaties van hun nieuwste werken zien. Van 11.00 uur tot 17.00 uur zijn de deuren van ateliers, winkels, instellingen en horecagelegenheden geopend.
Jonge talenten en gevestigde namen
Vorig jaar bezochten ruim 5000 kunstliefhebbers uit het hele land de Goudse binnenstad.Ook dit jaar zullen er voor het kunstminnende publiek verrassende en prachtige dingen te ontdekken zijn. Aan de hand van beelden, schilderijen, objecten, foto’s, video’s, grafiek, e.a. geeft de atelierroute een goed beeld van de hedendaagse beeldende kunst in Gouda. Naast de ontluikende talenten zijn er de gevestigde namen zoals; Jan van Lokhorst en gastexposanten o.a. Rob Scholte.

Theater en originaliteitprijs
Gedurende het weekend treden de jonge theatermakers HKU op ludieke wijze langs de verschillende locaties om aandacht te trekken voor Kunstmoment. Kunstzinnig metaalbewerker Menno Meyer vervaardigde speciaal voor kunstmoment een orginaliteitsprijs die ieder jaar uitgereikt gaat worden aan één van deelnemers. Zonder zich herkenbaar te maken zal een jury alle locaties bezoeken en zondagmiddag de winnaar onder de kunstenaars bekend maken.

Informatie
Alle locaties van Kunstmoment zijn te herkennen aan de banieren met het Kunstmoment logo en zijn uiteraard gratis te bezoeken. Ook de Goudse musea doen mee. De uitnodiging met plattegrond en adressen voor Kunstmoment is vanaf begin april verkrijgbaar bij de kunstuitleen (Blekerssingel 40) en de VVV.

(zie plattegrond) (deelnemende kunstenaars) (Foto's)